Tips & råd varför ägg är så svårskalade ibland?

Vi äter ganska mycket ägg hemma och Taki blir så irriterad när man precis kokat ett ägg och sköljt det i kallt vatten och så går det inte att skala? Halva ägget sitter kvar i hinnan
 
Alla säger olika om orsaken och nu vil jag gå till botten med detta problem (i-landsproblem, jag vet) och på något sätt försöka klura ut ett säkert sätt att få sitt ägg att släppa från skalet och bli lättskalat.
 
Här är tips och råd som jag sett på nätet.
Vad har ni för tips därhemma? Kommer att prova tipset ner ikväll och då kommer
det en film på det, spännande värre!
 
 TIPS FRÅN NÄTET
    • Lägg i lite salt när du kokar ägg (ägget kommer inta ta in saltet genom skalet). Detta gör att det blir mycket enklare att skala när det är färdigkokt
    • Någon tipsar om att lägga äggen i blöt innan kokning, sedan kokar de sina ägg i ånga men det ska fungerar även i vanligt vattenkok.
    • Nuförtiden har jag nästan aldrig några ägg som är svårskalade. Det kanske beror på att jag gått över till enbart ekologiska ägg? Är det någon annan som lagt märke till det?
    • Spolar hastigt i kallt vatten o låter dom sedan stå i kallt vatten till de är helt kalla (byter vatten ett par gånger) sätter in dom i kylen.
    • 15-30 minuter i kallt vatten.
    • Ett riktigt färskt ägg är svårskalat, eftersom de olika hinnorna klistrar fast vid varandra. Bäst är att koka ägg, som är minst 7-8 dagar gamla. Äggets ålder får du fram genom att räkna bakåt 28 dagar från det bäst-före-datum, som står angivet på förpackning. Skalningen underlättas om ägget kyls direkt efter kokningen.
    • http://natgeo.se/vetenskap/aegg-varfoer-aer-det-ibland-sa-svart-att-skala-ett-aegg
 
 
 
#1 - - thomas rundin:

1/ Hur färska de är helt klart en viktig faktor "pinfärska" ägg duger bara till bakning, Pannkakor, Omelett etc så följ kalkylen du angivit ovan ..
2/ Om du har bra datum, dvs +7-8 dagar - lägg i dem i kastrullen i kokande vatten försiktigt med en sked..koka sedan önskad tid... och som du oxå skriver ovan spola i riktigt kallt vatten ... Works every time...

Svar: Då får man alltså bunkra upp lite då så man har lite halvgamla ägg hela tiden, ska prova det på filmen ikväll och så får jag köpa en sjuhelvetes sats med ägg:-)
Marieangel "Mediamorsan"

#2 - - Anonym:

Ett förslag sätt ägg i kallt vatten låt koka på Max i 6 minuter. Därefter skakar du dem så de spricker lite grann i kallt vatten. Låt stå i ca 10 minuter. Därefter är det bara att skala och då går det lätt. Testa får du se

#3 - - Taki:

Anonym var jag mästerkocken