Weekend i Barcelona

Nu är det två år sedan jag och en väninna åkte till Barcelona för att göra stan. Det jag gillar med Barcelona är att det finns shopping, restauranger, kultur och en härlig strand mitt istan. Man kan sola en stund för att sedan gå och titta på någon sevärdhet.

Ett ställe som vi besökte var Park Güell som ären stadspark designad av Antoni Gaudi. Från terrasserna har man en härlig utsikt över Barcelona.Mysigt att promenar och filosofera där i några timmar. Vi tog en buss från stan direkt till parken så missa inte det.

 

Besök Sagrada Familila som är Gaudis mästerverk som aldrig blev helt klart. Man bygger hela tiden där så bli inte förvånade om det är byggställningar på vissa delar.Bäst är att vara där tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, annars riskerar man långa köer.

Kvällarna spenderades på La Rambla och kvarteren runt omkring. Vi upptäckte att om vi gjorde avstickare från denna huvudgata fanns många små mysiga restauranger att hitta. Vi åt på en indisk restaurang som hade supergod mat, har tyvärr glömt vad den hette.

 Vi besökte även slottet uppe på berget Montjuic vi trodde att det skulle vara utomhusbio där, men vi hade tagit fel på dag. Utsikten var fantastisk och historien om platsen är lite läskig då den användes som avrättningsplats av General Franco.

 

Det är lätt att ta sig fram i Barcelona med både buss och tunnelbana. Enkelt att köpa ett 10-kort i tunnelbanan som flera kan åka på.

Vi åt mycket tapas och cava till det och Cafe Carajillo. Om ni undrar vad det är så gör man så här:

  • Expresso/starkt kaffe
  • Råsocker
  • Brandy(spansk)

Missa inte att gå på en fotbollsmatch när ni ändå är där. Jag är verkligen sugen på att åka dit igen för det är verkligen staden som har allt. 

Hoppas ni blir sugna på att åka dit.

#1 - - enklaknep- inspiration för briljant bloggare :

Det ser fantastiskt ut, gött att det är lätt att ta sig fram via tunnelbanan!

Ha en fantastisk dag

#2 - - Timeoftiger:

Dit borde man resa en gång i livet. Men fotbollsmatchen måste nog bokas långt i förväg!